tiistai 5. huhtikuuta 2011

KAUSI ON KORKATTU

Tunne on yhtä hieno joka vuosi. Talven piina on päättynyt ja valkea lumi vaihtuu vehreyteen - ja jäinen tien pinta asfaltiksi. Moottoritie on kuuma - kuumana käyn minäkin. Ja kyllä sitä kevättä on odotettukin!

Minulla on pihassa skootterihenkinen keli-indikaattori. Talvella sen tehtävä on viestiä rauhallisuutta: kevät kyllä tulee kun odottaa. Lunta sataa päälle, ja sitten lunta sataa lisää. Mutta aina se on sulanut, muistuttaa uskollinen odottaja. Joka pikku hiljaa sulattaa lämmöllään lumen ympäriltään ja tuo kevään.

Kesällä sama hyvää tuulta huokuva skootteri kantaa uljaasti, arvolleen sopivana kukkia. Kaunistaa pihaa ja tuo hyvää mieltä. Olemuksellaan se muistuttaa, ettei nuoruus ja hulluus pysy ihmisessäkään aina - ihmisellä on myös Vespa-kausia arvokasta ajelua varten. Ja on niitä, joille juhlaa on enää odotus. Silloin on aika vain katsella. Ja syksyllä kukat taas kellastuvat ja kuolevat. Sataa lumi. Ja alkaa kevään odotus.

No nyt se odotus on taas muutamaksi kuukaudeksi päättynyt. Poliisi valisti tänään paikallisen lehden otsikoissa lisäävänsä liikennevalvontaa - että liian moni ajaa ilman turvavyötä ja vanhoilla vihreillä. Minä en aja millään vanhalla ja vihreällä. Minun Vespani on uudehko ja  musta. Variaattorivehje. Sitäpaitsi poliisi tarkoitti lähinnä autoilijoita. Ja turvavyön puutteen aiheuttama turvattomuus jää vespistillä kakkoseksi, kun miettii sitä keveyden tunnetta auton vaihtuessa kevyeeseen kaksipyöräiseen. Huis vaan ja olen kylillä. Stop vaan ja Vespa on parkissa. Se on kesän merkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti